The Educator's PLN

The personal learning network for educators

Форум иновација у образовању (European Innovative Education Forum)

Форум иновација у образовању (Innovative Education Forum) организује Мајкрософт у оквиру свог програма Партнер у учењу који је настао 2003. године, са циљем унапређивања образовнo-васпитне праксе уз помоћ ИК технологије, развијања педагошких вештина потребних за живот и рад у 21. веку, али и стварања мреже креативних наставника из целог света.

Европски образовни форум се од 2004. организује сваке године у марту у другом европском граду, да би се крајем године на Worldwide Innovative Education форуму окупили едукатори из целог света. Идеја Мајкрософта је да образовање, као најважнији ресурс у глобалном друштву знања, треба да буде доступно свима и у том циљу промовише креативне наставнике и стимулише иновативне приступе настави.

Форум је такмичарског карактера и у њему учествују наставници који су се својим пројектима квалификовали на националним такмичењима, у оним земљама у којима постоји програм Партнер у учењу (Partners in learning). Наставничке радове подељене у неколико категорија, оцењује стручни жири, али и сами наставници, да би се последње вечери овог престижног дешавања, проглашавали победници који уједно постају и учесници Светског Форума.

Захваљујући партнерству Мајкрософта и Завода за унапређивање образовања и васпитања, које је изнедрило пројекат Креативна школа, и српски наставници су добили прилику да своје иновативне идеје и достигнућа поделе са просветарима из Европе и целог света.

Колико су наши наставници били успешни, сведоче награде које су освајали четири године за редом (што је пошло за руком још само наставницима из Велике Британије): Катарина Вељковић – прво место, за рад Programming a LEGO NXT robot in Microsoft Robotics Studio (Париз 2007), Душа Вуковић – треће место, за рад Exploring science through blogging (Загреб, 2008), Славица Јурић – прво место, за рад THE STORY ABOUT BREAD – From the ground, across bread to heaven (Беч, 2009) и Југослава Лулић – друго место за рад: Journey through Space and Centuries (Берлин, 2010). Ове наставнице представљале су Србију на светским такмичењима у Хелсинкију, Хонг Конгу, Салвадору и Кејптауну.

Serbian Teachers on IEF


Views: 225

Comment

You need to be a member of The Educator's PLN to add comments!

Join The Educator's PLN

About

Thomas Whitby created this Ning Network.

Latest Activity

andy mellor updated their profile
Feb 17
andy mellor posted a blog post

Catch up or recovery?

I've been intrigued by the language of "catch up" which has come from government ministers and even the Children's Commissioner. The idea that lockdown has resulted in lost learning and a widening of the gap can't be disputed but it is the solutions put forward by government which has revealed the reductive nature of the government's attitude to learning and to young people. To reduce education and learning to an accumulation of facts devoid from any contextual influence is just simply naive.…See More
Feb 17
andy mellor is now friends with Hos-Na Salehi, Steve McCracken and Sandra Trach
Feb 17
Steve Brandidge updated their profile
Jan 28
Dennis Dunn updated their profile
Jan 26
John Braswell posted a blog post

What is Your Essay Definition, Explain by Essay Writer?

Essay Definition can vary widely depending on the Person DefiningEssay definition can be different depending on the source. The narrowest definition of essay is “a short piece of writing on a particular subject”, as appearing in Oxford Dictionary. Most common form of essay is written in prose. In practice, essays are regarded as short pieces of writing, though there are some exceptions like John Locke’s” An essay concerning human understanding”. In its broadest sense, definition of essay…See More
Dec 9, 2020
Agnes Mckenna updated their profile
Dec 2, 2020
Eleonore Cowan updated their profile
Dec 2, 2020

Events

© 2021   Created by Thomas Whitby.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service